Culinair

Nori snack en Wasabi peanuts van Saitaku

Dol op de Japanse keuken, maar geen tijd om iedere dag uitgebreid in de keuken aan de slag te gaan? Er zijn ook heerlijke Japanse snacks!

Bij Japanse snacks dachten wij altijd aan die gortdroge Japanse zoutjes, geprezen als light alternatief voor chips en nootjes. Maar dat het ook anders kan bewijzen ze bij Saitaku. Zij komen met snacks op basis van twee dingen die iedere sushi-liefhebber kent: zeewier en wasabi.

De Wasabi Peanuts, verpakt in een handig hersluitbaar blikje, eet je niet zomaar achter elkaar op. Althans, niet als je een beetje gevoelige smaakpapillen hebt. De verhouding pinda/wasabi is ongeveer 60/40, en dat betekent lekker pittig! Knapperig ook, en vrolijk van kleur. Heerlijk tijdens een borrel, of om jezelf weer even wat pit te geven bij een middagdipje.

saitakusnack2

De Nori Snacks zijn flinterdun, vederlicht en gemaakt van zeewier. Gefrituurd in olijfolie, gegarneerd met wat zeezout. En dat is toch lekker! Als je houdt van de kenmerkende smaak van zeewier, ga je hier absoluut van genieten. Het zeezout en de olijfolie zorgen ervoor dat het niet te ‘droog’ smaakt, lekker, lekker, lekker!

De Nori Snack kost 1,29 euro, de Wasabi Peanuts 2,99. Te koop bij de supermarkt, waar wij na dit geproefd te hebben direct een voorraadje in gaan slaan.