Culinair

Mani: kunnen 100% natuurlijke snacks ook lekker zijn?

Mani

Mani speelt in op een trend: tussendoortjes die je trek stillen, maar je lijf ook echt voeden, in plaats van alleen maar vullen. Wij probeerden Mani uit.

Makkelijk en betaalbaar

Eindelijk een gezonde snack die makkelijk te koop is! Dat is het eerste wat ons opvalt aan Mani. Deze handige zakjes zijn namelijk (per stuk) te koop bij o.a. AH to go, Kruidvat, Shell, BP, Esso en verschillende cateraars. Daarnaast kun je een 3-pack aanschaffen bij Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en Plus.

Ook de prijs maakt ons blij: een los zakje heb je voor €1,49-€1,75, terwijl een 3-pack €2,99 kost. Prima betaalbaar.

Is het lekker?

Alles leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de smaak. Dat het gezond is geloven we namelijk meteen: de combinatie van gedroogd fruit en noten zorgt per zakje voor 1/5 deel van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit. Daarnaast zijn fruit en noten, zeker in deze pure vorm, natuurlijk veel gezonder dan andere tussendoortjes.

Maar die smaak dus. Er zijn twee Mani varianten: Sweet Cocktail en Berry & Nuts. Eerstgenoemde bevat amandelen, ananas, cashewnoten, papaya, pistachenoten en rozijnen. Zuur en zoet, en daardoor heel lekker en zeker niet ‘saai’ of overdreven verantwoord qua smaak. Met name de stukjes ananas en papaya maken deze mix heerlijk fris.

Berry & Nuts bevat, de naam zegt het al, gedroogde bessen (cranberries en goji bessen, allebei supergezond) gecombineerd met noten (amandelen en pistachenoten). Tenslotte zijn er ook nog wat rozijnen en pompoenzaden aan toegevoegd. Lekker voor wie graag bessen eet, of simpelweg zweert bij deze ‘superfoods’.

Mani-2

Mani is lekker en verantwoord

Mani zet lekkere en verantwoorde snacks breed in de markt, tegen een betaalbare prijs. Complimenten! Vooralsnog is het op momenten van lekkere trek makkelijker om een ongezonde snack te grijpen dan een verantwoorde variant, alleen al door de verkrijgbaarheid, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.