Culinair Getest

Lifestylelog test de Senseo Sarista

Toen jaren geleden de Senseo werd geïntroduceerd, viel Nederland massaal voor het gemak. Water, pad, knopje: een kind kon de was doen. Lekker makkelijk en snel!

Niet veel later kwam er echter een tegenbeweging op gang. Koffie was iets om de tijd voor te nemen, om van te genieten. Om te ervaren ook, en laten we eerlijk zijn, met een Senseo wilde dat gevoel niet echt komen. Tot Senseo zichzelf opnieuw uitvond, en naast het bekende pad-apparaat met een machine kwam waarmee je echt de ware koffiebeleving ondergaat. De naam? Senseo Sarista. En wij mochten hem uittesten.

De Sarista combineert ervaring en gemak. Niks mis met koffiepads, en voor het snelle bakkie blijven die dingen een uitkomst, maar wil je echt een koffiemomentje beleven, zonder al te ingewikkelde handelingen uit te voeren, dan is de Sarista jouw machine.

Want ja, hoe leuk is het om je koffiebonen zo de machine in te zien verdwijnen, te horen hoe de machine ze vermaalt en vervolgens binnen niet al te lange tijd (nog geen minuut) het resultaat zo je kopje in te zien stromen. Of twee kopjes, als je dat liever hebt, of zelfs een hele thermoskan vol. uiteraard kost dat wel wat meer tijd, een kan vol (ongeveer 6 kopjes) kost je ongeveer 7 minuten.

Over smaak valt te twisten, en omdat we onszelf nu niet als dé koffie experts beschouwen gaan we daar geen hele verhandeling over houden. Wel zijn we ervan overtuigd dat je tussen de 6 verschillende smaken bonen, bean-funnels, van Douwe Egberts jouw favoriet zult vinden. Doordat je de bean-funnels gemakkelijk op het apparaat draait, en ze daar ook net zo makkelijk weer afhaalt en afsluit, kun je ook heel makkelijk variëren qua smaken.

De uitvoering die wij probeerden, de Deep Black, is het duurdere model (289,95 euro). Deze heeft als meerwaarde op het iets goedkopere Pearl White model (249,95 euro) dat de genoemde thermoskan wordt meegeleverd, en je de keuze hebt tussen milde, normale of sterke koffie. Handig!

Samenvattend kunnen we zeggen dat de Senseo Sarista een bijzonder leuk apparaat is, dat koffie drinken tot een belevenis maakt, zonder al te veel tijd en/of moeite te kosten. Een kind kan nog steeds de was doen, maar zet dit keer met de druk op 1 knop jouw persoonlijke ‘koffiemaalmachine’ aan het werk. Ook het design mag er zijn, laat je niet afscrhikken door de levensgrote doos want de Sarista past gemakkelijk op ieder aanrecht.