Culinair

Lifestylelog proeft de nieuwe salades van Albert Heijn to go

Een snelle hap altijd ongezond? Welnee! Wij kregen van Albert Heijn to go een aantal nieuwe salades toegestuurd om het tegendeel te bewijzen.

Een broodje, als het meezit met wat sla ofzo, dat is wat wij ons voorstelden van een ‘gezond’ snel hapje ‘on the go’. Maar daar komt nu dus verandering in. Op ons bureau stonden opeens heerlijke salades, in compacte meeneem-bakjes, perfect als lunch of tussendoortje. Dat werd proeven!

Er zijn vier nieuwe salades die vanaf nu bij Albert Heijn to go te koop zijn. Na ze geproefd te hebben beginnen we met onze favoriet: de AH Bieten geitenkaassalade. Zowel de bietjes als de geitenkaas zijn in kleine stukjes gesneden, gecombineerd met zonnebloempitten, vleugje sinaasappelschil en honing. Lekker zoet met een bite, echt genieten!

Maar er is meer. De Quinoasalade met groene groenten, noten en zaden bijvoorbeeld. Quinoa is hartstikke gezond, zeker in combinatie met wortel, tuinerwten, pompoenpitten en hennepzaad, om nog maar eens wat dingen die we tegenkwamen in deze salade te noemen. Nog meer quinoa vind je in de Griekse Quinoasalade, met witte kaas, komkommer en bosui. Met stip onze nummer 2! Erg gezond is ook de AH Bulgursalade, waarmee je ook meteen je portie granen binnen hebt (bulgur is gemaakt van verschillende soorten tarwe). Smaakt nootachtig, met o.a. wilde rijst en dadels.

Lekker, lekker, lekker! En betaalbaar. Zo’n lekkere salade, waar je gerust een lunch aan hebt, kost maar €2,75. Fijne, smakelijke zet van Albert Heijn to go die wij enorm toejuichen!