Culinair

Lifestylelog bezoekt de Olie Blend Bar

Blend Bar Becel Markthal

In de Markthal in Rotterdam vond je al tal van bijzondere kraampjes, met de lekkerste etenswaren. Tot 7 juni kun je er ook iets heel bijzonder bezoeken: de Blend Bar van Becel. Wij gingen je voor.

Blend Bar

Een Blend Bar… wat moeten we ons daarbij voorstellen? Olie mengen? Maar waarom? En hoe? Om daarachter te komen waren wij vorige week aanwezig bij de opening van de Blend Bar, een initiatief van Becel.

Masterblender Leendert Wesdorp, al jaren werkzaam bij Becel, wist ons daar alles te vertellen over olie. Want de ene olie is de andere niet, en door te letten op de verschillende eigenschappen die een olie heeft, kun je de ideale blend samenstellen. Dat doen ze bij Becel natuurlijk al jaren, om er daarna margarine van te maken, maar nu kun je ook zelf aan de slag.

Blend Bar Becel Markthal Rotterdam

Keuzes, keuzes!

In de Blend Bar kun je in totaal zeven verschillende Olieblends proeven, waarvan er eentje (Olieblend Nr. 1) ook te koop is als limited edition in een chique fles (en toch slechts voor €1,99). Wil je geen olie maar een spread, voor op brood, dan kan dat ook: ze worden ter plekke voor je gemaakt.

Blend Bar Becel Markthal Rotterdam

Zelf mengen

Wij kregen de kans zelf een unieke olieblend samen te stellen, en dat was een stuk leuker dan we dachten! We begonnen met een neutrale olie, koolzaadolie, als basis voor onze blend. Deze is zeer mild van smaak, en kan met alle smaken gecombineerd worden. Daarna voegden we hazelnootolie en walnootolie toe, om de blend een lekkere nootachtige smaak te geven. Als finishing touch kozen we voor olijfolie met een vleugje citroen. Niet teveel, want citroen kan erg overheersend zijn.

Door na iedere toevoeging te proeven stelden we helemaal op basis van onze persoonlijke smaak een unieke olieblend samen. We hebben hem inmiddels natuurlijk uitgebreid geprobeerd, en zoals gehoopt is onze persoonlijke olie prima geschikt om stokbrood in te dopen (beetje grof zout eroverheen, heerlijk!) en doet hij het ook prima door een salade.

Blend Bar Becel Markthal Rotterdam

Wil je de Blend Bar in de Markthal in Rotterdam nog bezoeken? Wees er dan wel snel bij, hij staat er nog tot 7 juni!