Culinair

JIP en Jij

Dat gezond eten ook heel leuk en lekker kan zijn, bewijst JIP en Jij. Wij aten 1 dagje volgens Jip’s lifestyle!

JIP en Jij is in het leven geroepen door Janneke Koekeman, diëtiste, die zich flink ergert aan de hoeveelheid ‘rommel’, ongezonde producten die in de supermarkt worden verkocht. De beste manier om dat te lijf te gaan is zelf een tegenbeweging te starten, met échte producten, eerlijke ingrediënten, die ook nog eens prima voor de lijn zijn.

En nee, dan hebben we het niet alleen maar over onvoedzame light-zooi. JIP en Jij staat voor écht eten, voedzaam, maar dan op de gezondst mogelijke manier. Je begint de dag bijvoorbeeld met Zippy Muesli, suikervrij en vol zaden en vol ‘superfoods’. Stuk voedzamer en gezonder dan al die muesli varianten uit de supermarkt. Tussendoor eet je een chocolate chip cookie, die een stuk voedzamer is dan gewone koekjes, en echt het gevoel geeft dat je iets gegeten hebt. En lekker dat ze zijn!

Als lunch staat er speciale eiwitrijke toast op het menu, ook al zo lekker en vol zaden en vezels. ’s Middags is het weer genieten van een lekker koekje, ’s avonds eten we 0% pasta met groenten. En da’s een hele bijzondere! In deze pasta, gemaakt van een knol, zitten geen koolhydraten. Die heb je ’s avonds namelijk meestal helemaal niet meer nodig, tenzij je nog een topsportprestatie neer gaat zetten na je diner. Deze speciale pasta (er is ook een rijst) bevat door zijn bijzondere samenstelling geen koolhydraten, vet, suiker en gluten, maar wel volop vezels. Win-win situatie! De rijst en pasta zijn ook nog eens razendsnel klaar, en laten zich door hun neutrale smaak prima combineren met groente of wat vlees.

jipjij2

De producten van JIP en Jij (degenen die wij probeerden en nog veel meer!) zijn online te koop via www.jipenjij.com. Je kunt ze los aanschaffen, maar ook een Healthbox met alles (op de verse groentes na) voor een hele week schaf je hier gemakkelijk aan. Bijzonder leuk concept, van een diëtiste die laat zien dat lekker en voedzaam eten, zonder onnodige toevoegingen, eigenlijk hartstikke makkelijk kan zijn.