Culinair Favourites Featured Gadget Getest

Getest: Tablesol

De zomer heeft goede, maar zeker ook vervelende kanten. Zo is het heerlijk om buiten in je tuin of op je balkon een hapje te eten of een drankje te drinken, maar na een paar minuten in de zon kruipt je hapje over de tafel en is je icetea veranderd in een warme variant. Een parasol helpt, maar wat als je zelf in de zon wilt zitten, en de inhoud van je tafel wil laten genieten van de schaduw? Dan pak je er een Tablesol bij!

Een Tablesol is wat de naam al zegt: een parasol voor op tafel. Groot genoeg om 2 drankjes of een flinke schaal eten uit de zon te houden. Extra leuk is dat de Tablesol in allerlei stylish designs wordt geleverd, zodat je wel een beetje in stijl kunt genieten!

Wij testten zelf een exemplaar uit en waren, dat kunnen we niet ontkennen, best even bezig met het in elkaar zetten. Dat lag niet aan de gedetailleerde gebruiksaanwijzing of de Tablesol zelf waarschijnlijk, we zijn gewoon stukken beter in eten en drinken dan in het zorgen voor schaduw. Na een minuut of wat zat ons parasolletje in elkaar en plaatsten we hem middels een zwaar natuurstenen voetje (er is ook een tafelklem te koop) op onze tafel. Door dat zware voetje kan ‘ie een aardige windvlaag hebben en gaat de Tablesol niet zo snel om, maar stormproof is het geheel natuurlijk niet.

Fijn is dat de kap echt absoluut geen zonlicht doorlaat, dit in tegenstelling tot een normale parasol. Geen zonnestraal weet ons drankje op te warmen, en dat is fijn! De Tablesol is met zijn 12,95 euro per stuk (19,95 per twee) misschien niet vreselijk goedkoop, maar wél effectief en duurzaam. Stevig uitgevoerd en van deugdelijk materiaal gaat ons parasolletje naar we verwachten nog heel wat zomerse dagen mee!