Culinair Getest

Getest: Pom Wonderful

Dit keer hebben we eens niet een make-upje of een ander cosmeticaproduct getest, maar een drankje. Maar dan wel eentje waarvan je flink opknapt, als we de makers mogen geloven. Pom Wonderful bestaat namelijk uit 100% granaatappelsap (zonder toevoegingen), en dat staat bekend om zijn goede invloed op je gezondheid.
 
In granaatappelsap vind je namelijk een grote hoeveelheid antioxidanten, meer dan in bijvoorbeeld groene thee en rode wijn, en dat is goed voor o.a. hart en bloedvaten. In 1 flesje Pom Wonderful (3,49 euro) zit 473 ml, goed voor 2 flinke glazen. Aan de dure kant dus, als je het vergelijkt met gewone sapjes, maar hé, die doen dan ook weinig voor je gezondheid.
 

Of het granaatappelsap ons een stuk gezonder heeft gemaakt kunnen we niet zeggen, dat valt moeilijk te meten. Waar we wel wat over kunnen zeggen is de smaak, die is namelijk erg bijzonder. Pure granaatappel is wat aan de bittere kant, dus het eerste slokje kan (zeker als je erg van de zoete drankjes bent) best even schrikken zijn. Maar waar veel Nederlandse vruchtendrankjes op elkaar lijken, en vrij vlak van smaak zijn, is Pom Wonderful een welkome afwisseling. Een sapje met een stevige ‘bite’, lekker verfrissend. Je vindt Pom Wonderful sinds deze maand in veel supermarkten in het koelschap.