Culinair Favourites Getest

Getest: Klean Kanteen

Twee liter water drinken op een dag is gezond en doet wonderen voor je huid, maar niet altijd even makkelijk te realiseren. We slepen wat af met flesjes, die altijd gaan lekken, ingedeukt raken en dus vervangen moeten worden. Niet al te best voor de afvalstapel, om over de inhoud van je tas maar niet te spreken.

Een handig, milieuvriendelijk en stijlvol alternatief is de Klean Kanteen, te koop in verschillende formaten en met verschillende doppen. Wij testten de Bidon Classic van 530 ml in een vrolijke kleur rood. De bidon is gemaakt van RVS zonder coating aan de binnenkant. Dat is fijn, want RVS neemt geen geur of smaak op, zodat je rustig de ene dag ijsthee en de volgende dag water in je bidon kunt doen, zonder dat je water een bijsmaakje krijgt.

De bidon is standaard voorzien van een sportdop met een afschermdopje over de ‘drinktuit’, wel zo hygiĆ«nisch. Doordat er een klein ventiel inzit, wat een vacuum voorkomt, kan er heel af en toe een druppel uitkomen als je hem op zijn kop houdt of als de bidon in je tas heen en weer rolt. Tijdens onze test mocht die druppel echter geen naam hebben, het was echt minimaal. Het RVS is stevig en kan absoluut tegen flinke stootjes. Er is grof geweld voor nodig om er een deuk in te veroorzaken, wel kunnen bijvoorbeeld je sleutels kleine ‘pitjes’ veroorzaken als ze hard tegen de bidon aanschudden in je tas.

Wij vinden de Klean Kanteen er een stuk vrolijker, stijlvoller en frisser uitzien dan een gemiddeld waterflesje. Daarnaast is hij ook nog eens veel duurzamer: ga je er een beetje zorgvuldig mee om dan gaat ‘ie rustig jarenlang mee. De Klean Kanteen is te koop via Green Jump, de Bidon Classic 530 ml kost 19,95 euro en is er in vele kleuren.