Culinair Favourites Featured Getest

Getest: Goeie Grutten

Producten waarvan je precies weet waar ze vandaan komen, wij zijn er dol op. Want hoe leuk is het om gewoon eens langs te rijden bij de boer waar de appels die in je muesli zitten groeien?

Bij Goeie Grutten zijn ze daar ook dol op. Ze introduceren een drietal krokante muesli’s, waarvan je als consument precies weet waar ze vandaan komen. Zo komt de EKO tarwe uit Limburg, en in een bakkerijtje in Elst bakken Tjeerd en Patrick ze tot krokante muesli. Daarbij wordt een natuurlijke voedingsvezel gebruikt, inuline, die werkt als (caloriearme!) zoetstof.

Je kunt kiezen voor de naturel variant, met alleen maar krokante, licht zoete muesli. Een lekkere stevige bite, met een zachte, neutrale smaak. Ook erg lekker vinden wij de variant met Hollandse appel. Die appels (Elstar, Jonagold en Golden Delicious) komen van boer Frank, in de Noordoostpolder. Favoriet is bij ons echter boer Harm uit Venlo, of althans zijn gedroogde bessen. Die vind je in de ‘Limburgse bosbes’ variant, om je vingers bij af te likken.

Goeie Grutten krokante muesli is te koop bij Albert Heijn, voor 2,99 euro per pak. Een aanrader!