Culinair Favourites Featured Getest

Getest: Cuisinart Mini-keukenrobot

Een superdeluxe keukenmachine, die alles kan, is leuk en handig, maar in mening keuken wel een behoorlijke sta in de weg. Zeker als je van plan bent je food processor alleen voor het kleinere werk te gebruiken, is een mini variant net zo handig. Wij testten de Cuisinart Mini-keukenrobot.

Met dit handige én handzame apparaatje maak je gemakkelijk salsa’s, tapenades, pesto’s en sauzen. Met een vermogen van 250 Watt is hij een stuk lichter dan de meeste grote foodprocessors, maar daarmee wel perfect geschikt voor het fijne werk.

Het apparaat oogt robuust, met een mooie, professionele look door het roestvrij staal. De twee vlijmscherpe, dubbelzijdige mesjes zorgen ervoor dat je keukenhulp snel zijn werk doet, razensnel wordt de inhoud van de mengkom (inhoud: 0,5 liter) gehakt danwel gepureerd (een keuze die je kunt maken met de toetsen aan de voorkant). Fijn is dat de mengkom, de deksel en de messen makkelijk te demonteren zijn, en zo de vaatwasser inkunnen (bij de messen natuurlijk wel érg goed oppassen!).

Deze Mini Food Processor Elite, zoals hij in het Engels heet, heeft een verkoopprijs van 89 euro. Best een bedrag, voor zo’n klein apparaatje, maar door zijn snelle en effectieve werken én zijn design wel de moeite waard. Mooi presentje voor onder de kerstboom, of om jezelf cadeau te doen en iedereen te verrassen op de lekkerste sausjes en salsa’s.