Ben je van plan om tijdens de Kerstdagen een spetterend diner op tafel te zetten? Of ga je meer voor de kleine hapjes? Hoe dan ook, het is natuurlijk altijd prettig om te werken met goede ingrediënten. De crème de la crème onder de hammen komt van Ganda. Deze ham komt uit België, en is echt met liefde gefabriceerd. Na bewerking met zeezout wordt de ham 9 maanden lang min of meer met rust gelaten en daarna vacuüm verpakt om de smaak intact te houden. Prettige bijkomstigheid: door de ambachtelijke bereidingswijze bevat de ham heel weinig vet. Kun je tenminste zonder je schuldig te voelen als toetje die halve ijstaart naar binnen werken…
De hapjes die je op onderstaande foto ziet zijn gevuld met Le Larry geitenkaas. Fijn is dat je deze hapjes kant en klaar kunt kopen, dat scheelt weer keukenstress!
Wil je toch eens helemaal uitpakken en zelf een gerecht bereiden, dan doen wij je graag een suggestie: Carpaccio van Ganda Ham met parmezaanse kaas. Klik op ‘lees verder’ om dit recept te zien.
Carpaccio van Ganda Ham met parmezaanse kaas
Nodig voor vier personen:
• 12 dunne plakjes Ganda Ham
• een stuk parmezaanse kaas
• 8 kleine augurkjes
• 16 zilveruitjes
• 4 verse slablaadjes
• 8 kleine maïskolfjes
Voor de vinaigrette:
• 15 g arachideolie
• 10 g graanazijn
• 7 g balsamico-azijn
• 15 g olijfolie
• peper en gedroogde, gemengde tuinkruiden
Bereiding:
• Maak eerst de vinaigrette: roer alle ingrediënten dooreen en breng het geheel op smaak met peper en gemengde tuinkruiden.
• Neem een groot plat bord en schik 3 plakjes Ganda Ham in het midden.
• Garneer het geheel met een of twee augurken, wat zilveruitjes, een slablaadje en een klein maïskolfje.
• Besprenkel met de vinaigrette en kruid met peper van de molen.
• Schaaf tenslotte wat parmezaan van het blok en verdeel dit over de ham.