Culinair

Biologische Oldtimers van Autodrop

Biologische Oldtimers van Autodrop

De meest gegeten dropsmaken van Nederland zijn zoet, zout en honing. Sluiten we ons bij aan! Maar het valt niet mee om daar een biologische variant in te vinden, terwijl daar wel vraag naar is.

Reden voor Autodrop om biologische Oldtimers te introduceren, puur natuur en zonder toevoegingen. Die moesten natuurlijk geproefd worden!

Biologische Oldtimers van Autodrop

Drop is drop, en daar moet je zo min mogelijk gekkigheid aan toevoegen. Vinden wij, maar dat vinden ze ook bij Autodrop, zo werd ons duidelijk. Althans, als het om de drie nieuwe biologische varianten binnen de Oldtimers lijn gaat. Maar wat is het verschil met andere drop?

Om te beginnen zijn alle grondstoffen op een verantwoorde manier geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dingen waar wij nooit aan dachten bij het eten van een dropje, jij wel?

Er zitten ook geen kleurstoffen of andere extraatjes in, en geen gemodificeerd zetmeel maar een natuurlijke variant. Daardoor ziet de drop er iets anders uit dan je gewend bent, bruiner en iets plakkeriger.

Biologische Oldtimers van Autodrop

En de smaak?

De smaak, daar kunnen we kort over zijn: die is prima! Iets ‘puurder’ dan we gewend zijn, minder overdreven van smaak zouden we bijna zeggen. De zoute drop is hier misschien nog wel het beste voorbeeld van. Waar je na een normaal zout dropje al snel een glas water achterover kunt slaan, is het zout in dit geval heel subtiel op de achtergrond aanwezig, en zou je de variant eerder ‘zilt’ dan ‘zout’ noemen. En da’s precies wat Autodrop ook bedacht heeft, Ziltig frisse Robben Drop om precies te zijn.

Hetzelfde geldt min of meer voor de ‘Zuiver Zoete Tractor Drop’, wel zoet maar niet overdreven, de dropsmaak komt veel beter naar boven dan bij heel veel andere zoete drop. Onze favoriet is echter de Honing Zoete Bijtjes Drop: nooit eerder proefden we zoveel échte honing in een dropje. Lekker!

Biologische Oldtimers van Autodrop zijn exclusief te koop bij Albert Heijn voor €2,49 per doosje.