Culinair

Een barbecue? Pak je staafmixer erbij!

Braun Multiquick 9

‘Zullen we vanavond barbecuen?’ ‘Goed idee schat, ik pak de staafmixer alvast!’. Say what? Toegegeven, het klinkt wat typisch, maar de Braun Multiquick 9 is wel redelijk onmisbaar bij een goede barbecue, zo ondervonden wij aan den lijve.

Braun Multiquick 9

De Braun Multiquick 9 is de nieuwste, krachtigste staafmixer van Braun, en, zo wordt trots vermeld ‘de beste staafmixer voor het zwaarste werk’. Het snijoppervlak is extra groot, en bovendien is deze staafmixer voorzien van een extra mesje. Dat zorgt ervoor dat je een stuk sneller en krachtiger kunt pureren, en grote stukken makkelijker verwerkt worden. Fijn, want we weten allemaal hoe frustrerend het is om, ondanks aanmoedigingen/verwensingen, je staafmixer de strijd op te zien geven terwijl het zwaarste werk nog moet gebeuren.

Braun Multiquick 9

Het zit hem in de extra’s

Goed, een krachtpatser dus, dat merkten we meteen. Pure chocolade, noten, onze nieuwe vriend gaat geen uitdaging uit de weg. Maar de reden dat we hem ook bij een barbecue uit de kast halen, zit ‘m in de extraatjes. Want de Braun Multiquick 9 kun je kopen inclusief, of uitbreiden met, tal van accessoires.

Wij mochten de meest uitgebreide set uitproberen, de MQ9087X gourmet. En al vormt de staafmixer natuurlijk de basis, de set is zo uitgebreid dat hij makkelijk voor een complete keukenmachine door kan gaan. Met een foodprocessor, pureer accessoire, hakmolen en garde kun je vrijwel iedere keukenklus aan.

Braun Multiquick 9

En dan komen we weer bij die barbecue uit. Want ja, daar gebruiken we hem ook bij. Om zelf makkelijk verse sausjes te maken bijvoorbeeld, of slagroom te kloppen voor het toetje. Om komkommer razend snel in plakjes te snijden (wat is een barbecue zonder komkommer!) of zelfs om vlees te hakken, en je eigen hamburger te maken. De foodprocessor kan zelfs frietjes snijden, waar de kinderen weer blij mee zijn. En na afloop kan alles (op de staafmixer na natuurlijk) gewoon in de vaatwasser.

Het zal geen verrassing zijn: wij zijn dolblij met onze nieuwe keukenhulp, en stallen hem permanent op het aanrecht. De accessoires die we wat minder vaak gebruiken leggen we netjes weg, maar zeker de foodprocessor en hakmolen komen bijna dagelijks van pas. Ook als er geen barbecue op het programma staat…