Culinair Food

Andros So Good & Veggie: plantaardig alternatief voor zuivel

Andros So Good & Veggie

Producten die eruit zien als zuivel, maar toch volledig plantaardig zijn. Die moesten we natuurlijk proeven!

Andros So Good & Veggie

Onder de naam ‘So Good & Veggie’ brengt Andros een tweetal productseries op de markt. Er is een alternatief voor yoghurt, op basis van kokosmelk, verkrijgbaar in de smaken natuur, aardbei, perzik en zwarte bes-framboos. Daarnaast is er een alternatief voor ‘desserts’, denk aan een vla-achtig product. Deze is op basis van amandelmelk, en verkrijgbaar in de varianten vanille, hazelnoot en chocolade.

Je vindt deze producten in de koeling, ze zijn beperkt houdbaar. So Good & Veggie richt zich op iedereen die, geheel of gedeeltelijk, overstapt op plantaardig voedsel. Daarnaast zijn de producten ook vrij van soja, gluten, lactose en conserveermiddelen. Dat is goed nieuws voor mensen die hier bijvoorbeeld allergisch of intolerant voor zijn.

Smaakt het?

Onze grootste vraag bij dergelijke ‘alternatieven voor’ is duidelijk. Smaakt het? Is het echt een alternatief, iets dat net zo lekker is als de reguliere variant, of hebben we te maken met hartstikke verantwoorde, maar ondertussen nauwelijks te eten alternatieven?

Andros So Good & Veggie

Eerlijk is eerlijk, een beetje ‘anders’ dan de desserts die we gewend zijn smaakt het plantaardige alternatief op basis van amandelmelk wel. Maar zeker niet minder lekker! Wij probeerden de hazelnoot-variant, en deze was echt zeer smakelijk. De hazelnootsmaak is veel puurder en echter dan bij vergelijkbare, niet-plantaardige producten, waarschijnlijk doordat hij wordt ondersteund door de amandelmelk. Een prima toetje, dat makkelijk weglepelt.

Het alternatief op basis van kokosmelk, dat je met yoghurt kunt vergelijken, heeft zeker de romigheid die je bij yoghurt zou verwachten. Wij probeerden de ‘natuur’ variant, dus zonder extra smaakje. Hierin komt de kokos duidelijk naar voren, waardoor we even moeten wennen. We zien yoghurt, we proeven kokosmelk. Kies je voor een variant met een smaakje zal dit gevoel ongetwijfeld minder zijn.

Andros So Good & Veggie

So Good & Veggie is een goed en smakelijk alternatief voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, wil kiezen voor een plantaardig dessert, ontbijt of tussendoortje. Verschillende varianten zijn te koop bij Coop en Jumbo.