Creatief

Vaderdag tip: foto op aluminium

Nog precies een weekje, dan is het Vaderdag. Geen zin om weer met een scheerapparaat of stuk gereedschap aan te komen? Maak dan net als wij een persoonlijk cadeau!

Foto aan de muur

Als je de foldertjes in de brievenbus mag geloven, is Vaderdag een moment om een groot cadeau te kopen. Dat mag, natuurlijk, maar wij gaan liefst voor iets persoonlijks. En dat mag ook best groot zijn, en zelfs wat kosten, als het maar wel écht iets met Vaderdag te maken heeft.

Dit jaar kiezen we bijvoorbeeld voor een mooie foto voor aan de muur. Iets waar iedere vader blij van wordt, toch? Je kunt foto’s tegenwoordig op allerlei manieren af laten drukken, canvas is waarschijnlijk het bekendste, en wij kozen voor aluminium.

Foto op aluminium

We kiezen voor aluminium om verschillende redenen. Ten eerste de haarscherpe afdrukkwaliteit, en de strakke look. Op die manier past de foto bij ieder interieur, ook als je ergens in de komende jaren voor een compleet nieuwe look gaat. Je kunt foto’s in kleur afdrukken, maar mooier vinden wij het in zwart wit. De witte tinten uit de foto worden namelijk niet afgedrukt, en op die plekken wordt de witte onderlaag van het aluminium zichtbaar, en voel je duidelijk reliëf als je met je vingers over de foto gaat. Een heel mooi effect!

Daarnaast is het een voordeel dat aluminium duurzaam is, en niet verkleurt door UV straling en andere weersomstandigheden. Dat betekent dat je je foto zelfs buiten op kunt hangen! Die plannen hebben wij niet, maar het zegt iets over de levensduur van je foto. Waar andere afdrukken nogal eens verkleuren in de loop der jaren, hoeven we daar dit keer niet bang voor te zijn.

Foto op aluminium

Wij lieten onze foto op aluminium afdrukken bij Albelli en kozen voor een formaat van 60×40 cm. Dit formaat is groot genoeg om op te vallen, maar tegelijk niet zodanig groot dat het lastig wordt er een plaatsje voor te vinden. Daarnaast is het nog een beetje betaalbaar (€49,95), want al is papa ons lief, we letten wel een béétje op de centjes, ook met Vaderdag.  We werden aangenaam verrast door het resultaat: echt haarscherp, mooie matte afwerking (zodat bijvoorbeeld de lamp er niet in spiegelt) en aan de achterkant voorzien van een handig ophangsysteem. Daarnaast is de foto op aluminium mooi dun, en kun je hem dus echt strak tegen de wand hangen.

Om jouw foto op aluminium op Vaderdag in huis te hebben moet je snel zijn, maar je kunt vader natuurlijk ook een tegoedbon geven, en hem zélf zijn favoriete foto uit laten kiezen. Het is tenslotte de bedoeling dat hij er jarenlang tegenaan gaat kijken.