Celebs Dvd

Prinsen van Oranje

Gisteren was het precies 5 jaar geleden dat Willem-Alexander en Maxima trouwden, en om die eerste mijlpaal te vieren vind je deze dagen veel speciale uitgaves in de winkels.

Eén van de leukste titels vinden wij de dvd Prinsen van Oranje. Op deze NOS dvd vind je de verlovingen en de huwelijken van de huidige generatie prinsen: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, Prins Friso en Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard Jr. en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita en Prins Floris en Prinses Aimée.

Leuk om al die beelden die we massaal op tv bekeken weer eens voorbij te zien komen, en om niet alleen mee te leven tijdens de grootschalige happening rondom Alexander en Maxima, maar bijvoorbeeld ook het wat intiemere huwelijk van Maurits en Marilene, het eerste prinselijke huwelijk van deze generatie. Wel is duidelijk te merken, met name bij de bekende beelden van Alexander en Maxima, dat er flink in de bestaande tv-reportages geknipt is. Zo is bijvoorbeeld dé traan van Maxima tijdens de reportage op deze dvd opeens een stuk minder ontroerend, doordat de muziek op de achtergrond op dat moment minder groots en meeslepend is dan we gewend zijn (al wordt dit later in de afsluitende compilatie van alle huwelijken wel goedgemaakt).

Bijna nog leuker, of in ieder geval unieker, dan de hoofdfilm zijn overigens de extra’s. Historische beelden van het huwelijk van Wilhelmina en Hendrik, Juliana en Bernhard en hun vier dochters. Zie de contrasten tussen toen en nu!

De dvd heeft een speelduur van ruim 2 uur, waarvan relatief het grootste deel (ruim een half uur) is ingeruimd voor Willem-Alexander en Maxima, en is te koop voor 17,95 euro.

Prinsen Van Oranje - Verloving & Huwelijk
Bestel via Bol.com: Prinsen Van Oranje – Verloving & Huwelijk