Boeken Favourites Featured

Zwarte Piste

De thrillers van Suzanne Vermeer verschijnen 2 keer per jaar. In de zomer neemt ze ons mee naar een zonnig oord, in de winter mee de sneeuw in. Zwarte Piste ligt vanaf deze week in de boekhandels, en wij hebben hem alvast voor je gelezen!

Suzanne Vermeers boeken hebben altijd een herkenbare stijl en opzet, waarin hoofdpersonen en situaties, tot in de kleinste details, uitgebreid worden beschreven. Dit zorgt er enerzijds voor dat je écht het verhaal in wordt getrokken, de situaties met gemak voor je kunt zien, anderzijds weet je ook dat er nooit iets zonder reden wordt geschreven. Het zijn vaak die kleine details uit het begin van het boek die uiteindelijk bij de ontknoping van het verhaal een grote rol blijken te spelen.

Het nadeel van deze opzet, die in iedere thriller opnieuw herhaald wordt, is dat we met name in haar vorige boek (De suite) al snel aanvoelden welke kant het verhaal op zou gaan, en wie de bad guy zou zijn. Gelukkig is dat in Zwarte Piste niet het geval!

Aan het plot is bijzonder veel aandacht besteed, wat er voor zorgt dat we tot op de laatste bladzijdes in spanning blijven zitten. It ain’t over till it’s over!

Zwarte Piste vertelt het verhaal van Saskia, een jonge vrouw die even weg wil uit Nederland. Weg van haar stalkende ex-man, weg van haar moeizame carrière. Een baantje als oppas en gastvrouw bij een Nederlands echtpaar in Zwitserland komt als geroepen. Ze zorgt voor de kinderen van het echtpaar en de gasten van de chalets die zij verhuren, en kan ondertussen onder de vleugels van de man des huizes haar binnenhuisarchitectkwaliteiten laten zien. Maar wat hebben hij, en zijn vrouw, het toch druk. En ligt het nu aan haar, of houden ze dingen voor de buitenwereld én elkaar verborgen? Saskia probeert zich er niet mee te bemoeien, en zich in de armen van nieuwe liefde Klaus te storten, maar ongewild raakt ze toch steeds verder in het verhaal verstrikt. En dan staat haar stalkende ex ook opeens weer voor haar deur, en lijkt hij behoorlijk opgeknapt te zijn van zijn therapie.

De spanning zit ‘m bij Zwarte Piste in het laatste gedeelte, waarin verschillende verhalen samenkomen en je als lezer opeens merkt waarin Saskia terecht is gekomen. De weg naar de ontknoping hebben we ademloos gelezen, om er achter te komen dat we toch nét te vroeg weer adem begonnen te halen. Suzanne Vermeer levert weer een topboek vol zinderende spanning af!

Zwarte piste – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022997093
A.W. Bruna
15,00 euro (na 1 april 2011 17,95 euro)

Zwarte piste
Bestel via Bol.com: Zwarte piste
Suzanne Vermeer