Boeken Favourites

Zwaar beproefd!

‘Zwaar beproefd!’ is het vervolg op ‘Zwaar verliefd!’, het debuut van Chantal van Gastel. Chicklit van Nederlandse bodem, die enthousiast ontvangen werd.
In dit nieuwe boek gaan Ruben en Isa samenwonen, en lopen zij tegen de veel voorkomende problemen aan. Kun je tijdens het daten de schijn nog leuk ophouden, als je eenmaal samenwoont leer je elkaar pas écht kennen, en met name Isa heeft wat moeite haar (in haar ogen) slechtere kanten met Ruben te delen. Tot overmaat van ramp verschijnt ook Rubens ex weer op het toneel, en krijgt Isa te maken met een aanbidder op haar werk.

‘Zwaar beproefd!’ leest makkelijk weg, maar mist wat spanning en verrassende wendingen, zodat je jezelf er niet écht in kan verliezen. Het verhaal kabbelt wat voort en doet door de oer-Hollandse setting soms wat kneuterig aan, zeker voor de liefhebbers van internationale chicklit. Dat neemt echter niet weg dat dit een prima boek is van Nederlandse bodem, wat door veel jonge vrouwen gretig gelezen zal worden. Qua toon en inhoud doet het ons denken aan een mix tussen de Yes en de Flair: dagelijkse perikelen van een herkenbare hoofdpersoon en een buitengewoon smakelijke vriend.

Zwaar beproefd! – Chantal van Gastel
ISBN 9789044325294
The House of Books
16,90 euro