Boeken

Zomerzin

Op zoek naar een spannend zomers boek? Lees Zomerzin van Jet van Vuuren, een heerlijke literaire thriller van eigen bodem.

Jet van Vuuren kiest voor haar boeken nogal eens, op het eerste gezicht althans, wat suffe situaties of personen. Zo speelde haar vorige zomerthriller ‘Bloedheet’ zich af in Almere, en speelt in ‘Zomerzin’ een eigenaresse van een boekenwinkel, een echte grijze muis, de hoofdrol. Des te groter is de verbazing als het helemaal uit de hand loopt!

Iris van Egmond, de boekhandeldame, moet er nodig eens tussenuit. De keus valt op een spirituele zomerweek, waar zij heden en verleden even achter zich hoopt te laten. Met matig succes. Want waarom duiken nu net de kwelgeesten uit haar verleden daar op? Toeval? Iris besluit er het beste van te maken, lijkt zelfs haar grote liefde te vinden, maar dan gaat het helemaal mis.

Wie, waarom, hoe, wanneer… het zijn woorden die al snel door je hoofd schieten. Door de combinatie heden-verleden leer je Iris en een aantal andere hoofdpersonen steeds beter kennen, maar om echt te weten wat er gebeurd is, zowel vroeger als nu, zul je tot de allerlaatste bladzijde geduld moeten hebben. Allesbehalve een straf!

De literaire zomerthriller werd op de kaart gezet door Suzanne Vermeer. Jet van Vuuren bewijst dat er in Nederland meer auteurs rondlopen die dit genre tot in perfectie beheersen. Bloedstollend spannend en nooit voorspelbaar, dit boek lees je in één ruk uit.
Zomerzin – Jet van Vuuren
ISBN 9789045201603
Karakter Uitgevers
15,00 euro