Boeken

Zomertijd

Zo bij het aanbreken van de zomer zijn we met zijn allen naarstig op zoek naar fijn leesvoer om de vakantie mee door te komen. Als wij je één tip mogen geven, dan is dat absoluut ‘Zomertijd’ van Suzanne Vermeer. Een echtpaar laat hun negenjarige dochtertje Bibi, ondanks de nodige bedenkingen, een week naar een luxe zomerkamp in Friesland gaan. Na een paar dagen ontvangen zij een telefoontje dat hun ergste nachtmerrie waarheid maakt: hun dochter is verdwenen.

Weggelopen, een ongeluk of toch een ontvoering? De eerste 24 uur kan het nog van alles zijn, maar na korte tijd blijkt het spoor toch richting een ontvoering te gaan. Een ontvoering waar de moeder, Isabel, als beginnend rechter meer mee te maken heeft dan zij kon vermoeden. Het verhaal dat hierop volgt is een ontluisterend kijkje in de vaderlandse onderwereld, zoals deze ook best wel eens echt in elkaar zou kunnen zitten. Wie is goed, wie is slecht? Wie werken samen, en wie niet? En weten zij dat ook van elkaar? En natuurlijk de meest belangrijke vraag, gaat Bibi het redden?

‘Zomertijd’ is absoluut geen boek waar je de hele vakantie mee zult doen. Waarschijnlijk heb je het zelfs binnen 1 dag uit. Dat is echter geen kritiekpunt, het is simpelweg een feit dat je de de 245 pagina’s die het boek telt onafgebroken moét verslinden. Suzanne Vermeer kreeg al goede kritieken naar aanleiding van haar eerdere thrillers, All inclusive en De vlucht, en kan met ‘Zomertijd’ een nieuw succes in haar lijstje bijschrijven. Mis het niet!

Zomertijd – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022994153
A.W. Bruna
19,95 euro