Boeken Favourites Featured

Zo zie ik eruit

Kinderen ontdekken de wereld, maar zeker ook zichzelf! Hoe ziet hun lijf eruit, en wat kunnen ze met al die verschillende lichaamsdelen? In de leuke educatieve serie ‘willewete’ verscheen onlangs ‘Zo zie ik eruit’, een perfecte manier voor peuters en kleuters om zichzelf en al hun mogelijkheden te leren kennen.

Het boek begint met 2 kindjes die spelen in de tuin, met hun kleren aan uiteraard. Maar weet jij hoe het er onder die kleren uitziet? Kwestie van het flapje omslaan, en whoeps, daar staan de kinderen opeens in hun badkleding! Alle lichaamsdelen staan met pijltjes en naam aangegeven, leuk om met je kind te kijken of hij ze allemaal herkent.

De volgende pagina’s behandelen steeds 1 onderwerp. Zo is er ‘Je gezicht’, waarop bijvoorbeeld ook verschillende gezichtsuitdrukkingen zijn afgebeeld. En wat kun je allemaal met je mond? Zingen, roepen, je tong uitsteken… en nog veel meer! Afsluitend wordt er ingegaan op verzorging van je lichaam (douchen, nageltjes knippen, tandenpoetsen) en zijn er twee leuke versjes waarin lichaamsdelen centraal staan. Tenslotte kun je ook nog een klein quizje spelen om te zien of de informatie in het boek is blijven hangen bij je kind.

Een leuk boek om samen met je kind door te nemen, maar door de zeer duidelijk illustraties ook prima geschikt om door je kind zelf keer op keer door te laten kijken.

Willewete, Zo zie ik eruit – P. Winters & E. van Lindenhuizen
ISBN 9789044811711
Clavis
14,95 euro


Willewete Zo zie ik eruit
Bestel via Bol.com: Willewete Zo zie ik eruit
Pierre Winters