Boeken Kids

Zijn we er bijna?: eindelijk, de gebruiksaanwijzing van je kind

Zijn we er bijna?

Ben jij ook al jaren op zoek naar de gebruiksaanwijzing van je kind? Wij hebben hem gevonden, in het boekje Zijn we er bijna?, 36 duizelingwekkende flowcharts met buitengewone staaltjes van kinderlogica.

Zijn we er bijna?

Zijn we er bijna? In vakantietijd is dit in vrijwel ieder gezin de meest gestelde, en door ouders meest gevreesde vraag die vanaf de achterbank kan komen. Meestal komt hij ook als je nauwelijks de straat uit bent gereden, en nog een dag of 2 voor de boeg hebt, op weg naar de vakantiebestemming.

Hoe komt het dat kinderen deze vraag eigenlijk stellen? Hebben zij er een diepere betekenis bij? Hebben zij misschien wel hele goede redenen om deze vraag te stellen, redenen die wij volwassenen nooit zullen begrijpen?

In Zijn we er bijna? zul je ontdekken dat dit zo is. Met behulp van 36 flowcharts (waarbij het antwoord ‘ja’ op een vraag naar een andere volgende stap leidt dan ‘nee’) krijgen we een klein inkijkje in het kinderbrein. Met een dikke knipoog, uiteraard, maar voor iedere ouder vast herkenbaar.

De grote vragen des levens

Er zijn nogal wat keuzes die een kind op een dag moet maken. Laten we een hele simpele nemen: ‘Zou ik dit in mijn mond stoppen?’. Zeker een peuter heeft dagelijks met dit dilemma te maken.

De stappen die in het hoofd gezet worden om tot een eenduidig ‘ja’ of ‘nee’ te komen zijn niet eenvoudig. Zo is daar allereerst de vraag ‘Is het eetbaar?’, gevolgd door andere belangrijke factoren als ‘Past het in mijn mond?’, ‘Denk je dat het lekker smaakt?’, en ‘Wat denk je dat het is?’. De meeste antwoorden leiden in dit geval naar het eindoordeel ‘ja’, en ja, dat geldt ook voor de Play-Dog, modder en gum…

Zoals gezegd: alles met een knipoog. Maar een kern van waarheid zit er zeker in, en het is hartstikke leuk om nu eens in het hoofd van je kind te duiken en een idee te krijgen wat zich daar allemaal in afspeelt. Voor iedereen die kinderen heeft, of zelf kind is geweest.

Zijn we er bijna? – David Vienna & Mama Baas
ISBN 9789401453288
Lannoo
€12,99