Boeken

Zij de cobra? Wij de adder!

Zijn er alleen in het buitenland spannende dieren te vinden? Welnee! Ook in Nederland (en België) kun je op safari. In Zij de cobra? Wij de adder! lees je alles over dieren van ver weg, maar zeker ook van dichtbij.

Zij de cobra? Wij de adder!

Om een koningscobra te zien zul je op reis moeten, naar India bijvoorbeeld. Maar waarom zou je dat doen? Het beest is heel bijzonder natuurlijk, maar ook hartstikke giftig voor mensen. Die willen wij liever niet tegenkomen.

Maar wist je dat we in eigen land ook giftige slangen hebben? De adder bijvoorbeeld! Een beet is over het algemeen voor mensen, maar wel voor kleine dieren. Zoals een muis! Best een spannende slang dus, en gewoon te vinden op de hei. Op de Veluwe bijvoorbeeld! Maar, ookal is een adder minder gevaarlijk dan een cobra, probeer hem niet aan te raken en blijf een beetje op afstand. Op een adderbeet zit je niet te wachten.

Nog meer

Zoals de adder en de cobra zijn er nog veel meer dieren. De albatros, boven de zuidelijke oceanen bijvoorbeeld, en de zilvermeeuw, gewoon bij ons in de buurt en net zo interessant. Een baracuda, een hele spannende vis, komen wij liever ook niet tegen. Een snoek daarentegen, is bijna net zo indrukwekkend, en toch wat minder eng.

In dit leuke boek vind je tal van voorbeelden. Gevaarlijke, of indrukwekkende dieren van over de hele wereld, én een dier uit onze eigen omgeving dat bijna net zo spannend is. Met tips waar je deze dieren kunt vinden, en heel veel informatie. Leuk om deze zomer mee op pad te gaan, of je nu op een verre reis gaat of in Nederland blijft.

Zij de cobra? Wij de adder! – Geert-Jan Roebers & Wendy Panders
ISBN 9789025761943
Gottmer
€14,95