Boeken

Zeno op zwemles

Zelfs de stoerste kleuters, die dol zijn op water, in bad gaan en in de plassen stampen, knijpen hem wel een beetje als de eerste zwemles zich aandient. Want wat is dat zwembad groot, en wat zit er veel water in!

Een nieuw boekje dat inspeelt op deze angst is het geweldige ‘Zeno op zwemles’. De pinguin Zeno is dol op water en speelt er het liefst de hele dag mee. Maar zwemmen… in de zee… da’s wel heel veel water! Als de juf hem en zijn klasgenootjes op een dag meeneemt naar de zee om hen te leren zwemmen durft hij, ondanks zijn zwembandjes dan ook eigenlijk niet in het water te gaan. Zijn vriendjes en de juf moedigen hem aan, en uiteindelijk neemt hij dan een flinke duik… en vindt het hartstikke leuk! Volgende week mag hij zonder zwembandjes, zegt de juf. Maar of Zeno dat ook durft?

De korte tekstjes en met name de treffende illustraties maken ‘Zeno op zwemles’ een nieuwe klassieker, een boek dat menig kind zich over 30 jaar nog zal weten te herinneren. Het laat de tweestrijd die veel kleuters in het zwembad voelen (leuk & stoer versus eng & héél veel water) perfect zien en probeert de angsten te relativeren. Hoe een simpel boekje heel mooi kan zijn: wij zijn fan van Zeno.

Zeno op zwemles – Edel Rodriguez
ISBN 9789026126109
Uitgeverij de Fontein
13,50 euro

Zeno op zwemles
Bestel via Bol.com: Zeno op zwemles
Rodriguez, E.