Boeken

Yoga Feel Good basisboek

Yoga, een prettige manier van ontspanning, maar door de ingewikkelde termen en soms lastige oefeningen duurt het vaak wel even voor je het onder de knie hebt, en je ook daadwerkelijk kunt ontspannen. De meeste boeken die je op weg helpen schrikken je al op de eerste pagina’s af met foto’s waarbij je je ledematen lijkt te moeten buigen in onmogelijke hoeken, terwijl de moeilijke benoemingen van deze oefeningen ervoor zorgen dat je tong spontaan in de knoop schiet.

Het Yoga Feel Good basisboek is in weze een ‘yoga voor dummies’: je hoeft nauwelijks iets van de grondbeginselen van deze ontspanningstechniek af te weten om toch aan de slag te kunnen gaan. Het boek is practisch ingericht, met bijvoorbeeld onderscheid tussen ‘dagelijkse sessies’, ‘weekend sessies’ en ademhalingsoefeningen. De moeilijke termen worden veelal achterwege gelaten, het is vooral de bedoeling van dit boekje om practisch en effectief aan de slag gegaan.

Geen zweverig gedoe, wél goede instructies en uitvoerbare oefeningen. Een ideale yogastart voor mensen met weinig tijd, of geen behoefte in verdere verdieping in de kunst van yoga. Basic en duidelijk kunnen dus best samen gaan met iets ‘zweverigs’ als yoga!

Yoga feel good basisboek
Bestel via Bol.com: Yoga feel good basisboek
Tara Fraser