Boeken

Winnie de Poeh: De complete verzameling verhalen en gedichten

De verhalen van Winnie de Poeh zijn echte klassiekers, die een prachtig boek verdienen. Dat is er nu, en wij blijven er maar in bladeren.

Klassieker

Plechtig, zo zou je de luxe uitvoering van dit boek kunnen noemen. In klassiek rood, verpakt in een slipcase en voorzien van een leeslintje. Een ouderwets voorleesboek, dat generatie op generatie in de boekenkast staat. Waardoor voorlezen extra fijn wordt, een boek waar je kinderen en jij later herinneringen aan hebben.

Winnie de Poeh

Waar verdient een eenvoudige beer als Winnie de Poeh zo’n mooi boek aan? Simpel: 75 jaar geleden verschenen de eerste verhalen met deze sympathieke beer in de hoofdrol. Dat is een jubileum, en daar hoort een passend boek bij.

Wat je misschien niet wist is dat Winnie de Poeh, en zijn bekende vriendjes, echt hebben bestaan. Ze waren de knuffels van Cristopher Robin, de zoon van schrijver A.A. Milne. Ook de bosrijke omgeving waarin de verhalen zich afspelen bestaat echt, al heet het in het echt wat anders. En alhoewel de verhalen zich afspelen in een andere tijd, kan ieder kind zich moeiteloos verplaatsen in de jongen en zijn vriendjes.

Lekker dik

Het boek telt niet minder dan 432 pagina’s, stuk voor stuk voorzien van verhalen en gedichten, en natuurlijk de klassieke illustraties van E.H. Shepard. Het zal voor kinderen die Poeh en zijn vriendjes alleen uit Disney films kennen even wennen zijn, maar eerlijk gezegd vinden wij de klassieke figuurtjes vele malen mooier en passen bij de verhalen dan die nieuwe, felgekleurde.

In het boek vind je alle verhalen uit ‘Winnie de Poeh’ en ‘Het huis in het Poeh-hoekje’, en de versjes uit ‘Toen we nog klein waren’ en ‘Nu we al zes zijn’. Zeker de versjes zijn heerlijk om nog even voor te lezen voor het slapen gaan, maar ook de lange verhalen zijn in behapbare hoofdstukken verdeeld, en daarmee ideaal voorleesvoer. We zien hoe Poeh klem komt te zitten, hoe Iejoor zijn staart verliest en Knorretje best dappere dingen doet, maar ook hoe Teigetje zijn intrede doet. Stuk voor stuk verhalen die bijna iedereen kent.

Dit mooie jubileumboek is direct bij het verschijnen een klassieker, puur genieten om hier nog generaties lang uit voor te lezen.

Winnie de Poeh, De complete verzameling verhalen en gedichten – A.A. Milne
ISBN 9789000334339
Van Goor
€39,99