Boeken winnen

Afgelopen: Win Sangrita en tequila

Ons boek van de maand december is Sangrita en tequila van F.G. Haghenbeck, een sensuele roman over de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, een beroemde vrouw met een bizar leven vol hartstocht, romantiek, pijn, verraad, levenslust, politiek, kunst en dramatiek.

Een aantekenboekje dat de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907 – 1954) ‘Het Boek van de Heilige Kruiden’ noemde, zou voor het eerst tentoon worden gesteld in het Paleis van Schone Kunsten in Mexico Stad ter gelegenheid van haar honderdste geboortedag in 2007, samen met haar schilderijen en persoonlijke spullen die enkele jaren daarvoor waren ontdekt in twee grote kisten. Op de dag dat de tentoonstelling voor het publiek werd opengesteld verdween het boekje spoorloos… De Mexicaanse schrijver F.G. Haghenbeck gebruikte dit gegeven voor een fascinerende roman gebaseerd op het leven van Frida Kahlo, waarin De Dood een personage is en waarin bij elk hoofdstuk de recepten van gerechten en dranken uit dit aantekenboekje zijn opgenomen. Een intrigerend spel met waarheid en fictie.
Wanneer Frida gewond raakt bij een busongeluk en voor het eerst overlijdt, maakt ze met haar peetmoeder De Dood een afspraak: zij zal haar laten leven, maar als tegenprestatie moet Frida ieder jaar een offerande voor haar bereiden ter herinnering aan hun overeenkomst. Vanaf dat moment noteert Frida het recept voor elk feestmaal op de dag van Allerzielen in een schriftje dat ze ‘Het Boek van de Heilige Kruiden’ noemt. Terwijl het ritueel elke keer punctueel wordt uitgevoerd, ontrolt haar leven zich onstuimig, vol passie en pijn. Ze leert de man kennen met wie ze haar leven zal delen – de wereldberoemde kunstenaar Diego Rivera – en die het begin van haar tweede dood markeert; samen zullen ze de passie voor de kunst delen en de smaak van het verraad proeven.
Frida bemint en begeert hartstochtelijk, maar ze leeft op de pof; vanwege haar pijnlijke en gehavende lichaam zal ze nooit kunnen vergeten dat haar peetmoeder stukje bij beetje haar ziel uitrukt en dat zij steeds naderbij komt in afwachting van de laatste ontmoeting…

Deze bijna sprookjesachtige roman is het ideale leesvoer tijdens een gure winteravond. Wil jij hier binnenkort van genieten? Vul dan snel het onderstaande formulier in, wij mogen namelijk 5 exemplaren van dit boek van de maand weggeven!

Deze actie is afgelopen.