Boeken winnen

Win Morgenlicht van Selahattin Demirtaş (boek van de maand)

Morgenlicht

Ons boek van de maand september is de verhalenbundel Morgenlicht van Selahattin Demirtaş. Lees verder en win dit boek!

Morgenlicht

Morgenlicht bestaat uit twaalf verhalen – sommige autobiografisch – waarin vrouwen de hoofdrol spelen: moeders, meisjes, kinderen, carrièrevrouwen. Ieder zijn ze op hun eigen manier op zoek naar vrijheid, het doorbreken van sociale conventies en het recht om lief te hebben: de jonge Seher en haar eerste, dramatische kennismaking met een jongen, schoonmaakster Nazan die per ongeluk in een demonstratie terechtkomt, het Syrische meisje Mina dat samen met haar moeder de oorlog ontvlucht, en de hoogopgeleide Nermin die geen sterke band met haar vader had maar ongemerkt van hem de grootste levenslessen kreeg.

Selahattin Demirtaș

De Koerdische Selahattin Demirtaș schreef vanuit de Turkse gevangenis een prachtige verhalenbundel, vol ironie, sociale kritiek en psychologisch inzicht. Met overtuigende stemmen en een wervelend ritme slaagt hij erin de emoties en situaties in hedendaags Koerdistan op een directe, heldere en onvergetelijke manier te vatten.

Selahattin Demirtaş is een vooraanstaand en populaire Koerdische politicus. Hij werd eind 2017 gearresteerd en zit sindsdien in de Turkse gevangenis, omdat hij niet wilde meewerken aan een ‘lopend onderzoek naar terrorisme’.

Winnen

Wil jij deze bijzondere verhalenbundel winnen? Wij mogen vijf exemplaren weggeven. Vul snel het onderstaande formulier in om kans te maken.

Win Morgenlicht (boek van de maand september)

Deelname is alleen voor nieuwsbrief abonnees. Door het invullen van dit formulier meldt u zich aan voor het ontvangen van max. 2 nieuwsbrieven per week. Uw NAW-gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het toezenden van een eventuele gewonnen prijs en hierna vernietigd. Voor het ontvangen van de wekelijkse nieuwsbrief slaan wij uw naam en e-mailadres op voor de periode dat u geabonneerd blijft. Afmelden kan op ieder moment via de link in de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.