Boeken Favourites winnen

Afgelopen: Win het boek Leonora

Iedere maand zie je op Lifestylelog een nieuw boek van Orlando uitgevers. Voor jou geselecteerd, en altijd de moeite van het lezen meer dan waard. Deze maand is dat ‘Leonora’, van Elena Poniatowska en we geven ook nog eens 5 exemplaren weg.

Leonora is een intrigerende roman over het ongelooflijke leven van de Britse kunstenares Leonora Carrington, een van de laatste surrealisten. Het is een avonturenroman, een schreeuw om vrijheid en een prachtige beschrijving van de artistieke avantgarde van de eerste helft van de twintigste eeuw.
De eigenzinnige Leonora Carrington (1917-2011) was tot haar dood op 94-jarige leeftijd een levende legende. Als jonge vrouw trok ze in Parijs op met Dali, Duchamp en Picasso, en had ze turbulente liefdesverhoudingen met de Franse dichter Paul Eluard en de Duitse kunstenaar Max Ernst. Toen Ernst in de Tweede Wereldoorlog naar een concentratiekamp werd gestuurd, verloor ze haar verstand en belandde in een inrichting. Ze ontsnapte en trouwde met een Mexicaanse diplomaat die haar hielp te vluchten naar New York. Daar brak ze, dankzij de hulp van kunstverzamelaar Peggy Guggenheim, door met haar eigen schilderijen. Uiteindelijk vestigde Leonora Carrington zich in Mexico, waar ze haar hele leven bleef schrijven, schilderen en beeldhouwen. Haar schilderijen hangen wereldwijd in musea.

Wil jij dit prachtige boek winnen? Dat kan! Vul snel het onderstaande formulier in en maak de gehele maand april kans op ‘Leonora’.

Deze actie is afgelopen.