Boeken winnen

Win het boek ‘Het Spaanse gif’

Op basisschool Bommelstein in Almere was onlangs een feestje omdat het boek van Maaike van Poelje in de winkels ligt: ‘Het Spaanse gif – Melle en de zwerfhonden’, voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is een heel spannend boek en, extra leuk: de honden die in het boek voorkomen bestaan echt!

Schrijfster Maaike komt uit Nederland, maar heeft sinds 2001 in Spanje een heel groot asiel opgezet voor zwerfhonden. In Spanje zijn veel honden die zomaar door mensen op straat worden achtergelaten of die zelfs nooit een baasje hebben gehad. Hun leven is heel zwaar en gevaarlijk: ze hebben honger, krijgen geen liefde en veel mensen doen de honden kwaad omdat ze overlast veroorzaken. 

Maaike en haar man proberen hier een einde aan te maken. Ze vangen de honden op, sterilliseren of castreren ze en gaan op zoek naar nieuwe baasjes. Meer dan honderd Spaanse honden hebben inmiddels een baasje in Nederland en nog veel meer wonen nu bij Spaanse mensen thuis. Er zijn heel veel mensen die het werk dat Maaike doet heel belangrijk vinden. Zo heeft Bridget Maasland haar asiel al eens bezocht en ook Loretta Schrijver. Er is zelfs een documentaire over haar gemaakt voor televisie!

Wil jij ook weten waar het spannende verhaal van ‘Melle en de zwerfhonden’ over gaat? Zet het boek dan maar vast op je verlanglijstje voor Sinterklaas, en steun tegelijk Dutchypuppy, waar een deel van de opbrengst van het boek heen gaat. Dutchypuppy doet heel goed werk en helpt overal ter wereld het leven van (zwerf-)honden beter te maken! Of doe mee aan onze actie, want wij mogen deze week 3 exemplaren weggeven. Vul snel je gegevens in, vermeld bij ‘Antwoord’ je leeftijd, en misschien kun jij binnenkort in dit spannende verhaal duiken!

Deze actie is afgelopen, winnaars ontvangen het boek zsm.