Boeken winnen

Afgelopen: Win De laatste patriarch

De laatste patriarch, van Najat El Hachmi, is ons boek van de maand juni in samenwerking met Orlando Uitgevers.

De naamloze dochter van Mimoun, de patriarch uit de titel, vertelt het levensverhaal van haar vader: over Mimouns jeugd in een Marokkaans dorp, waar de knappe jongen wordt verwend door zijn moeder en zussen, en zich ontwikkelt tot een tiran, tot aan Mimouns migratie naar Spanje. Zoals zoveel pubermeisjes komt Mimouns dochter in contact met haar vader. Maar voor deze familie gaat het over meer dan simpele puberale rebellie en de ouderlijke neiging tot bescherming. Mimoun ziet hoe de waarden waarmee hij is opgegroeid langzamerhand verdwijnen en houdt daar steeds sterker aan vast. Terwijl zijn dochter haar toevlucht zoekt in de cultuur van haar nieuwe moederland, raakt ze steeds meer verwijderd van haar vaders dromen.

De laatste patriarch van Najat El Hachmi is een aangrijpende en soms choquerende roman over het leven tussen twee culturen. De laatste patriarch werd bekroond met de Catalaanse Ramon Llull Prize en de Franse Prix Ulysse du Premier Roman, en stond op de shortlist voor de Prix Méditerranée étranger. De roman stond maandenlang hoog op de Spaanse bestsellerlijsten en wordt in vele talen vertaald.

Wil jij dit mooie boek winnen? Wij geven 5 exemplaren weg. Vul in de maand juni het onderstaande formulier in en maak kans!

Deze actie is afgelopen.