Boeken winnen

Win 1-telboek

‘Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken’, zo luidt het thema van de Kinderboekenweek 2009. Ted van Lieshout, die deze maand de Theo Thijssen-prijs (de hoogste literaire onderscheiding voor een kinder- en jeugdboekenoeuvre) ontvangt, gebruikte dit ook als thema voor zijn 1-telboek.

Hij verzamelde 25 bijzondere, en toepasselijke, kunstobjecten van het Rijksmuseum en bundelde deze in een boek waarin je niet weet wát je moet tellen, alleen hoevéél ervan zijn. 3 varkentjes op een schilderij, 10 korenaren in de handen van een vrouw, het cijfer 13 op een tafelkleed, 20 tegeltjes waarop te zien is hoe kaas gemaakt wordt en een 24-delig bestek. Door kinderen te laten zoeken naar het juiste getal, worden ze gestimuleerd om goed te kijken en komen ze op een speelse manier in aanraking met kunst. En als ze meer willen weten, kunnen ze achter in het boek niet alleen de oplossing vinden maar ook extra informatie.

Deze actie is afgelopen. Winnaars ontvangen het boek zsm.

Wij mogen van uitgeverij Nieuw Amsterdam deze week 5 van deze bijzondere boeken weggeven. Kans maken? Vul onderstaand formulier volledig in, en vermeld bij ‘Antwoord’ de naam en leeftijd van het kind waarvoor je meespeelt.

Nog meer leuke prijzen winnen? Zustersite Lifestylelog viert deze maand haar 3-jarig jubileum, en geeft iedere dag mooie prijzen weg! Doe snel mee!