Boeken Kids

What’s new for kids: maart 2018

kinderboeken

Wat lag er in maart nieuw in de winkels voor kinderen? Wij zetten het op een rijtje, met deze maand: kinderboeken!

Voor de kleinste lezers

Voor de allerjongste lezertjes verschenen er twee boeken waar wij direct blij van worden! Boeken die kinderen laten schaterlachen, zullen verbazen en keer op keer weer ‘aan het werk zetten’.

In ‘Waar is Rupsje Nooitgenoeg?, een stevig kartonnen exemplaar, gaat je peuter zelf op zoek naar Rupsje Nooitgenoeg. Op iedere pagina vind je een flapje, zal Rupsje zich daarachter verstopt hebben? In die lekkere taart of toch bij de aardbei? Goed zoeken maar!

Ook met ‘Kijk eens hoe lief!’ van Liesbet Sleegers kunnen jonge lezertjes zelf aan de slag. Dit boekje is wel heel bijzonder: je kunt iedere (kartonnen) pagina een beetje groter maken! Lig die beer daar nou helemaal alleen? Welnee: schuif de pagina uit en je ziet dat zijn vriendje lekker tegen hem aan ligt. Wat origineel, en ontzettend leuk om keer op keer voor te lezen.

kinderboeken

Voor iets oudere kinderen

Is jouw kind de kartonnen boekjes ontgroeid? Ook dan is er genoeg nieuw leesvoer te vinden! De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen, bijvoorbeeld. Wat ooit begon als De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen is inmiddels niet alleen uitgegroeid tot een monsterbouwwerk, maar ook een ongekend succes! Nu de boomhut weer een stukje is gegroeid is er weer van alles te beleven bij Andy en Terry!

Wil jouw kind net zo goed leren tekenen als Jill? Dan helpt ze graag een handje! In Het Grote Jill Schetsboek vind je prachtige kleurplaten van haar hand, maar ook stap-voor-stap instructies om zelf bepaalde onderdelen van deze kleurplaten te tekenen. Zo ontdek je al snel dat het geheel er misschien lastig uitziet, maar het als je maar stapje-voor-stapje te werk gaat prima te doen is.