Boeken

Wat je niet weet

Wat je niet weet karen cleveland

Zelden wist een boek ons zo te boeien als ‘Wat je niet weet’ van Karen Cleveland.

Dubbelleven

Het is al erg genoeg als je man niet is wie hij zegt te zijn. Maar stel je voor dat hij ook nog eens niemand minder dan ‘de vijand’ is. Wat doe je dan?

Bescherm je hem? Het is tenslotte je man. Over zijn liefde voor jou, en jullie kinderen zal hij niet hebben gelogen? Toch?

Dit is zo’n beetje het dilemma waar Vivian mee worstelt. Zij werkt voor de CIA, en is belast met het dossier ‘Rusland’. Het vermoeden bestaat dat zich in Amerika vele Russische spionnen ophouden, die volledig zijn opgegaan in de samenleving. Een vrouw hebben, kinderen wellicht, en compleet onherkenbaar zijn als Rus. Om hen op te sporen duikt zij diep in geheime systemen, die haar uiteindelijk toegang verschaffen tot de computer van een kopstuk van de Russen.

En wat, of beter gezegd ‘wie’ ze daar in vindt… Je raadt het al. Haar bloedeigen man.

Wat je niet weet

Haar man, Matt. Een spion? Hoe dan? Het is toch geen Rus? Ze heeft zijn, Amerikaanse, ouders toch ontmoet? En hun ontmoeting, hun liefde op het eerste gezicht; dat was toch voorbestemd?

Alles wat Vivian dacht te weten over haar man en hun leven samen stort met een rotvaart in. En als je dacht dat dat genoeg was om een heel boek mee te vullen, wat het op zich ook is: dit is pas het begin.

‘Wat je niet weet’ is een boek waar je niet teveel over moet weten als je begint met lezen. Ieder flintertje informatie is te veel. Je moet erin duiken, je laten meeslepen. Je af gaan vragen wie er in hemelsnaam ‘goed’ en wie ‘fout’ is. Wie er te vertrouwen is, en hoe Vivian de ontstane situatie tot een goed einde kan brengen.

Laat je niet meer los

Er zijn een paar dingen die we je kunnen beloven voor je aan ‘Wat je niet weet’ begint. Je zult het boek in één keer uit willen lezen. Je zult van de ene verbazing in de andere rollen. Je zult je iedere pagina opnieuw afvragen of Vivians man goed of fout is. En je zult je, compleet paranoia, bij iedereen in je omgeving afvragen of het misschien een spion is.

‘Wat je niet weet’ is een boek dat je niet meer los laat. Niet tijdens het lezen, maar ook lang daarna niet. Een topthriller.

Oh, en een saillant detail. Auteur Karen Cleveland werkte zelf voor de CIA. Alles in dit boek zou dus wel eens echt waar kunnen zijn. Slaap lekker…

Wat je niet weet – Karen Cleveland
ISBN 9789400509559
A.W. Bruna
€19,99