Boeken

Wat is Wat

Vanaf deze maand vind je in de winkels een nieuw magazine: Wat is Wat. Hierin vind je veel weetjes en verhalen over allerlei onderwerpen. Het tijdschrift is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 6, en kan ook prima dienen als inspiratiebron voor werkstukken en spreekbeurten.

Deze maand staan het magazine helemaal in het teken van piraten, en wij mogen alvast wat weetjes weggeven. Zo is de piraterij rond de 13e eeuw voor Christus ontstaan in het Middellandse Zee gebied. Er voeren toen veel zwaar beladen Griekse en Fenicische handelsschepen, die een makkelijke prooi waren voor rovers. Gaius Julius Caesar, later een beroemd Romeins staatsman, viel in 78 CV in handen van piraten! Hij werd 6 weken gevangen gehouden tot het losgeld was betaald. Na zijn vrijlating stelde Caesar op eigen houtje een vloot samen en joeg hij op de zeerovers. Hij kaapte een aantal schepen en liet de piratenbemanning kruisigen.

Voor de komende maanden staan er dinosauriƫrs, ridders, planeten en walvissen op het programma. De eerste twee edities kosten slechts 1 euro, daarna kost het je 4,95. Vaak zul je in de verpakking ook een leuk cadeautje aantreffen.