Boeken

Wat denk jij?

Naarmate kinderen groter worden gaan ze ook lastigere vragen stellen. Waar je vroeger nog weg kon komen met ‘daarom’ of een beetje fantasie, kan een gemiddelde bovenbouwer je regelmatig met de mond vol tanden laten staan.
 
Veel van de vragen die zij stellen hebben dan ook geen pasklaar antwoord: ze zijn in de fase aangekomen dat zij hun eigen mening en denkbeelden gaan ontwikkelen. En daar kunnen zij best wat hulp bij gebruiken. Van jou, als ouder, maar zeker ook van het mooie boek ‘Wat denk jij?’.
 
Hierin komen tal van vragen aan bod. Denk aan ‘Waarom zijn we soms jaloers?’ en ‘Wat is liefde?’, maar ook aan het wat zwaardere ‘Wat is de zin van het leven… als we toch doodgaan?’ en ‘Waarom bestaat de mens?’. Vragen waarop vele antwoorden mogelijk zijn, en dat is dan ook precies wat dit boek geeft. Voorzetjes, achtergrondinformatie, maar vooral de uitdaging om het kind zelf een mening te laten vormen.
 

Zware kost? Mwah, een beetje wel. Maar gelukkig is de vormgeving en ook het taalgebruik aangepast aan kinderen, zodat het wel leuk blijft. Een perfect boek voor kinderen die overal over nadenken en vol vragen zitten. 

Wat denk jij? 
ISBN 9789047510369
Van Goor
18,95 euro