Boeken Health

Wanneer vrouwen over hun grenzen heen gaan

Burn-out, helaas nog steeds een veelvoorkomend probleem bij (jonge) vrouwen. De Oostenrijkse Sabine Fabach werk al jarenlang met vrouwen die hier last van hebben, en richt zich in haar boek dan ook specifiek tot vrouwen. Fijn, want de oorzaken zijn bij hen vaak heel anders dan bij mannen.

Wij vrouwen willen altijd alles goed doen, voelen ons voor alles en iedereen verantwoordelijk, en cijferen onszelf nogal eens weg. Dat, en andere in het boek genoemde factoren, is natuurlijk de ‘ideale’ voedingsbodem voor een burn-out. Daarom geeft Sabine Fabach je vooral veel tips om een burn-out aan te zien komen, zowel bij jezelf als bij andere vrouwen, en te voorkomen.

Ben je een typje dat snel in de stress schiet, op het werk de tranen nogal eens hoog voelt zitten, of herken je jezelf in het in de vorige alinea geschetste beeld van vrouwen? Dan is dit boek een eye-opener dat je eigenlijk verplicht zou moeten lezen. Ook vrouwen (of mannen) die leidinggeven aan een groep vrouwen kunnen er, in het kader van preventie, heel wat van opsteken.

Burn-out, wanneer vrouwen over hun grenzen heen gaan – Sabine Fabach
ISBN 9789058314802
Uitgeverij Sirene
17,95 euro

Burn-out
Bestel via Bol.com: Burn-out
Fabach, S.