Boeken

Waar zijn mijn oren?

Het kan bijna geen enkele ouder zijn ontgaan de afgelopen tijd: voorlezen is goed! Daar worden we massaal op gewezen, bijvoorbeeld tijdens de Nationale Voorleesweek, maar om er ook daadwerkelijk actief én goed mee aan de slag te gaan, dat valt nog lang niet altijd mee.

Uitgeverij Clavis en Het Expertisecentrum Nederlands sloegen de handen ineen, en introduceerden onlangs een boek dat perfect geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar, en hen ook nog eens helpt in hun taalontwikkeling. ‘Waar zijn mijn oren?’ gaat over Sappie Peer, die zijn oren op een dag kwijt is. Maar waar heb je je oren eigenlijk allemaal voor nodig?

Naast de oren komen in dit educatieve voorleesboek ook de andere zintuigen voorbij, want die heeft Sappie Peer natuurlijk hard nodig om zijn oren terug te vinden. In het boek vind je eveneens 10 gouden tips om voorlezen écht leuk, maar vooral ook nuttig te maken. Met name voor kinderen met een taalachterstand is voorlezen een prima manier om deze achterstand spelenderwijs in te lopen. Om het, voor zowel ouder als kind, nog aantrekkelijker te maken om met dit boek aan de slag te gaan, vind je bij het boek ook een dvd met een geanimeerde film van dit boek.

Een goed initiatief, met een prettige prijs, dat goed aansluit bij de taalactiviteiten op bijvoorbeeld peuterspeelzalen en in de eerste klassen van het basisonderwijs.

Waar zijn mijn oren?
Bestel via Bol.com: Waar zijn mijn oren?
Annemieke Pecht & Loes Hermans