Boeken

Waanzinnig gedroomd

Kinderen voor Kinderen bestaat 35 jaar! Dat betekent dat er al héél veel Kinderen voor Kinderen liedjes zijn, de echte klassiekers vind je in Waanzinnig gedroomd.

Waanzinnig gedroomd

Waanzinnig gedroomd is misschien wel het allerbekendste Kinderen voor Kinderen liedje. In 1980 zong iedereen het, jong en oud, en nog steeds kunnen in ieder geval de wat oudere Kinderen voor Kinderen fans het woord voor woord meezingen. Maar Waanzinnig gedroomd is zeker niet de enige hit die Kinderen voor Kinderen heeft voortgebracht.

De bekendste liedteksten van 35 jaar Kinderen voor Kinderen

Al bladerend door dit vrolijke boek komen we ze allemaal tegen. Klassiekers als ‘Op een onbewoond eiland’, ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ en ‘Wakker met een wijsje’, maar ook recentere hits als ‘Doe de Kanga’ en ‘Feest!’, het bekendste liedje van dit jaar. Leuk om ze allemaal weer eens voorbij te zien komen, voorzien van bijpassende illustraties van Esther Leeuwrik.

Bekende namen

Neem vooral ook de tijd om even naar de namen van de componisten te kijken, per liedje duidelijk vermeld. Er komt nogal wat voorbij! Tonny Eyk, Willem Wilmink, Robert Long, Lenny Kuhr, Stef Bos, Tjeerd Oosterhuis en Ali B: allemaal schreven ze grote hits voor Kinderen voor Kinderen. Dat geeft ook meteen de kracht van deze nog steeds prima formule weer: gebruik de suggesties van kinderen, en laat de beste componisten en tekstschrijvers van Nederland er eigentijdse liedjes bij maken. Op die manier gaat Kinderen voor Kinderen zeker de 50 halen!

Waanzinnig gedroomd – De bekendste liedjes van 35 jaar Kinderen voor Kinderen
ISBN 9789048822140
Moon
€14,95