Boeken

Vriendin voor het leven

Stella en Mary Jean groeien allebei op in een, enigszins ingeslapen, voorstad van New York. Stella ontvlucht het gehucht en wordt een filmster in Hollywood, Mary Jean blijft achter en wordt huismoeder. Vele jaren later komt Stella terug, met haar dochtertje, en besluit na het overlijden van haar moeder weer in haar geboortestad te gaan wonen. Maar dat suffe stadje van vroeger is niet meer, zo ontdekt zij al snel.

Zoals overal in Amerika zijn het de voorsteden die in de loop der jaren een geliefde woonplaats voor de welvarende mens zijn geworden. Welvarend, iets dat je Mary Jean en haar gezin helaas niet bepaald kunt noemen. Het kost hen dan ook de grootste moeite om het hoofd boven water te houden, en de horkerige huurbaas annex grootgrondbezitter die het stadje meer en meer over dreigt te nemen helpt daar ook niet echt bij. Zeker niet als hij en Stella een relatie krijgen…

‘Vriendin voor het leven’ gaat in beginsel over de vriendschap tussen Stella en Mary Jean, die allebei zo’n ontzettend verschillend leven hebben opgebouwd, maar elkaar toch nodig lijken te blijven hebben. Het geeft echter ook een geweldig en waarheidsgetrouw beeld van de welvarende voorsteden van Amerika, dat herkenbaar is voor een ieder dat er ooit is geweest. Die combinatie maakt dit boek beter dan de gemiddelde roman, terwijl het net zo makkelijk wegleest.

Vriendin voor het leven – Pamela Redmond Satran
ISBN 9789032500337
Uitgeverij De Kern
12,50 euro

Vriendin voor het leven
Bestel via Bol.com: Vriendin voor het leven
Pamela Redmond Satran & Satran, P.