Boeken

Volg die auto!

Volg die auto! is niet zomaar een boek… het is een heel leuk boek! Eentje waarin je ook nog eens flink aan het werk wordt gezet bovendien.

Volg die auto!

Muis op zijn motor zit achter Gorilla in zijn auto aan. Op de eerste grote, paginabrede plaat in het boek zie je Gorilla ervandoor gaan, en Muis de achtervolging inzetten. Hij heeft jouw hulp nodig, want op de volgende pagina zie je dat het nog niet eenvoudig is Gorilla in te halen!

Door het drukke verkeer, met versperringen, file’s, omleidingen en tunnels moet je Muis de weg wijzen, zodat hij Gorilla bij kan houden. De heerlijke grote, kleurrijke en drukke zoekplaten dagen kinderen uit de juiste route aan te wijzen, waarbij zij in de leuke begeleidende tekstjes vaak wat hints krijgen. Want moet je nu door die tunnel heen of beter van niet? Of zien we misschien een sluiproute over het hoofd? Als je goed kijkt, en de tekstjes goed leest (of lekker laat voorlezen), kom je een heel eind.

Leuk, leuk, leuk!

Het ene zoekboek is het andere niet, en dit is duidelijk een prima gelukt exemplaar. De platen zijn zo kundig en chaotisch getekend, dat het boek rustig keer na keer gelezen kan worden, zonder dat kinderen de route al uit hun hoofd kennen. Tel daar het verrassende slot bij op, en je hebt een echt juweeltje van een kinderboek te pakken.

Volg die auto! – Lucy Feather & Stephan Lomp
ISBN 9789025759902
Gottmer
€13,95