Boeken Culinair Favourites

Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet

Wat nu ├ęcht de beste methode is om gewicht te verliezen, daar zijn de geleerden het nog niet helemaal over eens. Feit is wel dat het, enkele jaren geleden zeer populaire, Atkins dieet bij veel mensen zeer effectief bleek te zijn. Weinig koolhydraten eten, zodat het lichaam wordt gedwongen vetvoorraden aan te spreken: het blijft een logisch principe.

Drie artsen hebben het Atkins dieet aan de huidige tijd aangepast en nieuw leven ingeblazen. In Amerika en Engeland doet dit boek het al prima, en nu ligt ook de Nederlandse versie in de winkels.

Flexibel en makkelijker te volgen, gezond en door het lage aantal koolhydraten wordt nog steeds een aanval op je vetreserve gedaan: Atkins nieuwe stijl! Het boek is met 327 pagina’s een aardig dikke pil, en bestaat dan ook niet alleen maar uit voedingstips en voorbeeldmenu’s. Het is er vooral ook op gericht om het achterliggende principe van het dieet uit te leggen, onmisbaar als je het wilt volgen als je het ons vraagt: je moet weten waarom je iets wel/niet moet eten voor je je er ook echt met volle overtuiging aan kunt houden.

Of het dieet werkt, daar gaan we geen uitspraken over doen. Wat we wel kunnen zeggen is dat dit boek een goed onderbouwde indruk maakt, en een onmisbaar naslagwerk vormt als je het Atkins dieet wilt gaan volgen. De praktijkvoorbeelden en recepten zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sonja Bakker, niet oer-Hollands, en vooral gebaseerd op de Amerikaanse markt, dus iedereen die de eierkoeken en ontbijtkoek inmiddels de neus uitkomen: daar hoef je (ook al gezien de voedingswaarde) bij Atkins niet bang voor te zijn!

Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet – Westman, Phinney en Volek
ISBN 9789032511944
De Kern
17,95 euro


Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet
Bestel via Bol.com: Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet
Westman & Phinney