Boeken Health Travel

Vliegangst

Vliegangst: hartstikke lastig en voor velen ook beperkend. Nooit met het vliegtuig op vakantie, niet op bezoek kunnen bij familie aan de andere kant van de wereld… Maar liefst 35 op de 100 personen ontwikkelen vroeg of laat vliegangst, maar dat betekent niet dat zij altijd die angst hoeven te houden.

Dr. Lucas van Gerwen is niet alleen piloot en psycholoog, hij is ook nog eens directeur van Stichting VALK, een instituut dat al jarenlang mensen van hun vliegangst af helpt. De cursus die zij aanbieden staat als zeer effectief te boek, maar zal 218 pagina’s aan praktijkvoorbeelden, getuigenissen van lotgenoten, tips en informatie hetzelfde effect hebben?

Daar waren we hier bij Lifestylelog wel benieuwd naar. Wij zijn namelijk ook niet van die helden als het om vliegen gaat, en vermijden het zo veel mogelijk. We pakken het boek erbij, en leren al snel dat vliegangst vaak voorkomt uit (een combinatie van) andere angsten (bv hoogtevrees of moeite de touwtjes uit handen te geven). Heel herkenbaar. Daarna volgt vooral veel informatie. Informatie over hoe een vliegtuig precies werkt, wat de verschillende geluiden en bewegingen betekenen en hoe veilig vliegen is. Da’s fijn om te lezen, maar ehm, we vinden het nog steeds niet leuk hoor…

Echt leuk vinden we het vliegen ook nog steeds niet als we het boek uit hebben. Waarschijnlijk doordat je, als je een boek leest, nog steeds vrij eigenwijs kunt denken ‘Ja, dat kan je nou wel zeggen, maar…’. Om echt van zware vliegangst af te komen zijn dus waarschijnlijk andere maatregelen, zoals een cursus, nodig. Dit boek leert je echter wel je angst te relativeren en geeft heel veel oefeningen om er mee om te gaan als het toch opduikt. Fijn om aan te schaffen dus als je nu al een beetje opziet tegen de vliegreis die je komende zomer naar een zonovergoten bestemming gaat brengen.

Over vliegangst, en hoe je ervan afkomt – Dr. Lucas van Gerwen
ISBN 9789022993255
Uitgeverij A.W. Bruna
12,95 euro

Over vliegangst en hoe je ervan afkomt
Bestel via Bol.com: Over vliegangst en hoe je ervan afkomt
Gerwen, L. van