Boeken

Vervlogen: wat is er met de zus van Claire gebeurd?

Vervlogen Marijke Verhoeven

In Vervlogen, de nieuwe thriller van Marijke Verhoeven, draait het om een vermissing die dertig jaar geleden plaatsvond. Kan Claire ontdekken wat er destijds met haar zus Eleanor gebeurd is?

Vermist tijdens een familievakantie

Claire van Klinken komt al jarenlang met haar familie iedere zomer in een best chique hotel in Zuid-Limburg. Niet per se de keuze van haar of haar oudere zus, maar haar ouders hechten groot belang aan deze vakantiebestemming. Claire weet zich er als jong meisje ook wel aardig te maken, ze tekent graag en maakt zelfs wat vrienden; de elfjarige, half-Deense Kasper maakt de zomer een stuk leuker.

Eleanor daarentegen verzet zich volop tegen hun saaie vakantieverblijf. En niet alleen dat. Ze verzet zich eigenlijk tegen alles en iedereen. Een echte puber, die er ’s nachts stiekem vandoor gaat en op die manier het beste van haar suffe vakantie probeert te maken. Tot zij op een nacht niet meer terugkomt.

De plotselinge verdwijning van haar zus, en alle gevolgen die dat voor haar familie heeft gehad, houdt Claire tot op de dag van vandaag volop bezig. Wanneer zij via Kasper, inderdaad, het vakantievriendje van vroeger, een hint lijkt te ontvangen, besluit ze terug te gaan naar de plek waar het allemaal gebeurde. Op zoek naar Eleanor, op zoek naar antwoorden. Dat haar zoektocht niet door iedereen wordt gewaardeerd, dat lijkt echter al snel duidelijk te worden.

Niet zomaar een vermissingszaak

Een thriller die draait om een vermissing; dat is niet nieuw. En dat er verdachten in beeld komen die hier mee te maken kunnen hebben, dat is ook niet onverwacht. De goed uitgewerkte verhaallijn van Vervlogen is dat echter wel. Zelfs voor de meest doorgewinterde ‘plotvoorspeller’ zal de waarheid verrassend zijn, terwijl de manier waarop naar deze ontknoping wordt toegewerkt nooit verveelt.

Marijke Verhoeven weet met haar thrillers, eerder schreef zij bijvoorbeeld al Zomerhitte en Onder invloed, een groot, voornamelijk vrouwelijk publiek te trekken. Doordat de spanning centraal staat, maar haar hoofdpersonen ook altijd heel duidelijk mensen van vlees en bloed zijn, spreken zij niet alleen doorgewinterde thrillerfans aan. In Vervlogen gaat het ook om het opgroeien in een getraumatiseerd gezin, om vakantieliefdes en de gevolgen van gebeurtenissen van vele jaren geleden. Dat maakt het boek boeiend, spannend en aangrijpend, een thriller die je niet wilt missen.

Vervlogen – Marijke Verhoeven
ISBN 9789461095220
De Crime Compagnie
15,99 euro