Boeken

Verslingerd aan jou

De term chicklit wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt: de ene keer tref je onder deze noemer een ouderwetse streekroman, terwijl je daarna middenin het verhaal van, alweer, een dertiger die worstelt met haar leven en de liefde valt. Echte chicklit is als je het ons vraagt meer dan dat: het is goed geschreven, weet je aandacht vanaf de eerste zin te trekken en bevat verschillende onverwachte plotwendingen.

Al geeft de titel ‘Verslingerd aan jou’ weinig goede moed, het is wat wij noemen échte chicklit. Want al voel je op je klompen aankomen hoe het verhaal af gaat lopen, en speelt er wederom een relatieloze dertiger de hoofdrol, er is sprake van een ‘echt verhaal’, een plot, meer dan alleen maar moeilijke liefde.

Maddie keert terug naar het stadje waar jaren geleden haar moeder werd vermoord, met als doel een boek te schrijven over de gebeurtenissen destijds. Om die reden raakt zij in contact met Mick, de zoon van de moordenaresse én diens echtgenoot, die een verhouding had met Maddies moeder en eveneens werd vermoord. Door zijn vrouw, die vervolgens zelfmoord pleegde. Volgt u ons nog? Zo niet, geen probleem, waar we je vooral enthousiast voor willen maken is namelijk de heerlijke schrijfstijl van Rachel Gibson. Alle woorden zijn raak, de dialogen treffend, en als lezer zit je binnen no time middenin het verhaal. Krenten in de pap zijn de steamy en bepaald niet gecensureerde ‘ontmoetingen’ tussen Maddie en Mick. Rachel Gibson is op dit moment helemaal hot in Amerika, en wij begrijpen wel waarom: lezen dit boek!

Verslingerd aan jou – Rachel Gibson
ISBN 9789061122180
Karakter Uitgevers
14,95 euro

Verslingerd aan jou
Bestel via Bol.com: Verslingerd aan jou