Boeken

Vermiste meisjes, een bijzondere thriller!

vermiste meisjes megan miranda

Soms zoek je een boek waarbij je niet hoeft na te denken. En soms wil je er eentje waar je in moet duiken, je hersens over moet laten kraken en zelfs wakker van kan liggen. Vermiste meisjes van Megan Miranda valt in de laatste categorie.

Vermiste meisjes

Aan het begin van het boek is er één vermist meisje: Corinne. Zij verdween tien jaar geleden. Nic was haar beste vriendin, en is nu voor het eerst in lange tijd terug in de stad waar zij opgroeide, waar Corinne verdween. En niet zonder reden: haar vader is dementerend, en zijn huis moet worden leeggeruimd nu duidelijk is geworden dat hij niet meer zelfstandig kan wonen.

Nic is nauwelijks terug, of er verdwijnt wéér een meisje: opeens is Annaleise, Nics buurmeisje verdwenen. Annaleise, het meisje dat tien jaar geleden als alibi fungeerde voor iedereen die verdacht zou kunnen zijn bij de verdwijning van Corinne. En daar hoort ook Nic bij…

Koppie erbij houden

Het lezen van Vermiste meisjes vereist wat concentratie. De auteur ‘speelt’ namelijk met de tijd, het overgrote deel van het boek wordt achterstevoren verteld. Je kijkt steeds een dagje verder terug, en krijgt op deze manier tergend langzaam antwoorden op al je vragen. Alhoewel… in het grootste deel van het boek kregen we er per pagina een flink aantal vragen bij!

Meer verklappen over dit bijzondere boek zou zonde zijn, en de leeservaring minder intens maken. We kunnen je dus alleen maar aanraden je er zelf in te storen. Maar wees gewaarschuwd: het achterstevoren lezen gaat je frustreren, en oei, wat is het verleidelijk om even naar het einde door te bladeren om te zien hoe het verhaal in vredesnaam in elkaar zit. Niet doen. Echt niet! Laat het je overkomen, blijf scherp, en zie hoe alle vragen uiteindelijk (toch nog!) worden beantwoord. Een bijzondere thriller die je gelezen moet hebben!

Vermiste meisjes – Megan Miranda
ISBN 9789026142130
De Fontein
€18,99