Boeken

Verkikkerd!

Verkikkerd is het nieuwe boek van het Nederlandse chicklit-talent Lisette Jonkman, die veel succes had met haar debuut Glazuur. Wij lazen het.

Lisette Jonkman is zelf nog jong (geboren in 1988), en haar boeken sluiten perfect aan bij haar leeftijdscategorie. Al is het als dertiger ook zeker geen straf om haar Verkikkerd te lezen!

Het verhaal speelt zich af in een studentenhuis, vol nerds. Althans, zo ziet Lucy hen als ze tegen haar zin haar intrek neemt in een kamertje op de campus, in plaats van in het bruisende centrum van Enschede. Familie en vrienden heeft ze achtergelaten in Groningen, en dat valt niet mee.

Met haar huisgenoten brengt ze het liefst zo min mogelijk tijd door, maar als zij volharden in hun aardigheid begint Lucy in te zien dat er achter die nerds hele leuke mensen schuilen. Héél leuk zelfs!

Verkikkerd leest lekker weg, en biedt je met zijn 464 bladzijdes lekker lang leesplezier. Een ideaal vakantieboek! Lisette Jonkman is er een ster in om situaties zo te beschrijven dat je ze voor je ziet, zeker als er dingen niet helemaal gaan zoals gepland. In slaap vallen op de wc, en gevonden worden door de leukste jongen van het studentenhuis bijvoorbeeld, pijnlijk. Al speelt het verhaal zich af in een studentikoze, jongerensetting is het zeker ook voor iets oudere ‘meisjes’ erg leuk om te lezen. Complimenten aan dit Nederlands talent, wij kijken uit naar haar volgende boeken!

Verkikkerd – Lisette Jonkman
ISBN 9789021808499
Luitingh-Sijthoff
17,50 euro