Boeken

Verdacht, het nieuwe boek van Carry Slee

Vraag een willekeurig kind van 12 jaar of ouder naar het boek dat hij of zij onlangs las, en negen van de tien keer komt er een titel van Carry Slee voorbij. Vanaf vandaag ligt haar nieuwe boek, Verdacht, in de winkel.

Verdacht

Carry Slee staat bekend om haar boeken voor beginnende pubers: spannende verhalen, die zich afspelen in hen belevingswereld, of net een jaar of 2 daarboven. Heftige verhalen, veelal, waarin maar weer eens duidelijk wordt dat het leven van tieners niet over rozen gaat.

Voor veel kinderen zijn de boeken van Carry Slee een onthullend kijkje in het ‘echte leven’, spannende zaken die ver van hen af staan, maar ook gebeurtenissen en beslissingen waar ook zij mee te maken kunnen krijgen.

‘Verdacht’ vormt hier geen uitzondering op. Wat zou jij doen, als je filmmateriaal hebt waarop aanwijzigingen voor een misdrijf kunnen staan?

Vrienden

Tess, haar vriendje Victor, Rachel en Brahim zijn een hecht vriendenclubje. Opvallend is wel dat Brahim zich de laatste tijd anders gedraagt, en dingen lijkt te verbergen.

Als de plaatselijke juwelier wordt overvallen, de vader van een klasgenootje van de vrienden, beseft Tess zich dat ze op de middag van de overval heeft gefilmd in de straat van de juwelier. Mogelijk bewijsmateriaal dus, dat ze aangeeft bij de politie. Een beslissing die grote gevolgen heeft.

Voorspelbaar?

Wie de korte samenvatting leest, kan niet anders dan een vermoeden krijgen van hoe het verhaal in elkaar zit. Zal die Brahim er iets mee te maken hebben? Zal het echt zo voorspelbaar zijn? We kunnen je, zonder meer over de ontknoping weg te geven, vertellen dat het allemaal heel anders in elkaar steekt dan je zou verwachten. Gelukkig maar, want tieners van nu zitten niet te wachten op een voorspelbaar plot.

De personages en de setting worden goed uitgewerkt, zodat iedere tiener er wel iemand of iets in kan herkennen, en het verhaal is sterk opgebouwd. Spannend tot het einde, een echt Carry Slee boek!

Verdacht – Carry Slee
ISBN 9789048834488
Overamstel
€14,99