Boeken

Verboden voor Sinterklaas

De meeste kinderen van 7 jaar en ouder beginnen een beetje ‘van hun geloof af te vallen’ als het om Sinterklaas gaat, maar vinden het hele festijn nog wél reuze spannend en bijzonder. Er zijn echter niet zo veel boeken specifiek voor deze doelgroep, en dus hebben wij ‘Verboden voor Sinterklaas’ met gejuich ontvangen.

Fier is er net achtergekomen dat Sinterklaas niet bestaat. Sterker nog, zijn opa blijkt al jarenlang Sinterklaas te spelen. Hij voelt zich voor de gek gehouden, en besluit om dit jaar de rollen eens om te draaien: hij doet nog eventjes net alsof hij nog wel in Sinterklaas gelooft, en vraagt een wel heel bijzonder cadeau. Een varkentje. Eens zien of de Sint, pardon, opa, hem die wens kan weigeren…

Zoals het een goed boek over Sinterklaas betaamt, blijft zijn verschijning ook in dit boek een mysterieus iets. Want al lijkt het helemaal duidelijk dat Sinterklaas niet bestaat, aan het einde van het boek ga je zelfs als lezer weer bijna twijfelen. Een perfect Sintboek voor kinderen die iets te oud worden voor het échte heilige geloven, maar nog wel heel graag willen dat er een Sint bestaat.

Verboden voor Sinterklaas – Margriet Hogeweg
ISBN 9789047701088
Lemniscaat
13,95 euro

Verboden voor Sinterklaas
Bestel via Bol.com: Verboden voor Sinterklaas
Margriet Hogeweg